احداث سوله
سوله ها سازه های فلزی هستند که کاربرد آن ها در ساخت کارخانه ها ، سالن های ورزشی ، انبار ها و فروشگاه ها دارند. در سوله سازه هایی با سقف شیبدار و دهانه هایی بزرگ ساخته می شوند. طراحی سوله توسط متخصصان و مهندسان آن و با استفاده از محاسبات دقیق و مهندسی انجام می شود. فاکتور هایی چون ابعاد سوله ، بارگزاری ها ، جرثقیل و … در فرایند ساخت دارای اهمیت است که از سوی کارفرما با مشورت کارشناس ساخت تعیین می شود.
مراحل ساخت سوله به چه صورت است؟
اگر خواستار ساخت سوله زیر نظرسازمان صنایع هستید باید نکات زیر را رعایت کنید:
- ابتدا کاربری سوله را مشخص کنید و زمینی با متراژی متناسب با کاربری سوله تهیه کنید
- جوازی در رابطه با شغل مورد نظر تهیه کنید.
- مشاور کارفرما با مهندسین خبره که صرفا در این رشته (ساخت اسکلت فلزی)فعالیت دارند و تهیه دفترچه محاسبات و نقشه های ساخت سوله و به تایید نظام مهندسی محل اجرای سوله میگردد.
- نقشه های ساخت سوله را تهیه نموده و از اصل و کپی آنبه شرکت شهرک ها و اخذ مجوز احداث داده برای انشعاب های مورد نظر مانند آب،برق،گاز و …
- لایه برداری،خاک ریزی و مسطح سازی زمین مورد نظر توسط کارشناسان و پیمانکاران
- در نظر داشته باشید که الموتور بندی و قالب بندی فونداسیون سازه باید مطابق با نقشه های ساخت سوله باشد.
- اخذ مجوز بتن ریزی و آزمایش بتن
- نظارت دقیق مهندسان ناظر مقیم و غیر مقیم در طول ساخت سوله
- سوله سازی و اسکلت فلزی همزمان با اجرای فونداسیون
ساخت سوله
برای ساخت سوله از پی تا کلید ، ابتدا کارشناسان زمین محل اجرا پروژه را از مشتریان و کارفرمایان تحویل می گیرند و بر اساس خواست و سلیقه ی شما شروع به انجام مراحل طراحی می کنند. طراحی نقشه سوله با استفاده از نرم افزار های پیشرفته ی مهندسی (Xsteel, Archicad) انجام می شود که نتیجه ی آن همگام بودن با استاندارد های روز سوله سازی است در دنیا است و پس از محاسبات زمان و هزینه ساخت برآورد می شود.
مرحله اول در این فرآیند تهیه آهن آلات و جوش کاری است که ورقه های آهنی از پیش تهیه شده بر اساس نقشه های ساخت و اجرا، برش خورده و سوراخکاری می شوند. این عمل با استفاده از دستگاه ها و تجهیزات برشی و پانچی صورت می گیرد. بعد از برشکاری ورقه های آهن، کار جوشکاری درز های آن انجام می شود و آماده ی رنگ آمیزی می شود. رنگ آمیزی سوله آخرین مرحله ساخت آن در کارخانه است که رنگ ها و لایه های آن توسط کارفرما انجام می شود. همزمان با ساخت سوله در کارخانه ، زمین محل اجرا پروژه آماده ی پیاده سازی می شود که مراحل آن خاکبرداری، تراز کردن زمین، آرماتور بندی و بتن ریزی است و در انتهای آن فندانسیون اجرا می شود. در ضمن اگر شما نیاز به استفاده از تجهیزاتی داخل سوله داشته باشید، در این مرحله این تجهیزات در آن نصب می گردد.
ساخت پوشش سقف سوله
سوله ها از بخش های زیادی تشکیل می شوند؛ یکی از مهم ترین آن ها ، پوشش سقف سوله است. پوشش سقف برای انواع سقف های شیبدار کار می شود و از انواع مختلفی تشکیل می شود که نوع اول آن ورف آلمینیومی به همراه پشم شیشه است که پوشش سقف را تشکیل می دهد. نوع دوم ساندویچ های پانل سقفی و نوع آخر آن که استفاده از آن تقریبا منسوخ شده، ورق های سقفی است. پوشش سقف سوله که با استفاده از ساندویچ پنل سقفی است، پر طرفدار ترین و اصولی ترین نوع پوشش است. ساختار آن به این شکل است که بین دو ورق لایه ای فوم تزریغ می کنند و اصطلاحا به آن پوشش ساندویچی گفته می شود. پوشش های از این دست ، استحکام خوبی در برابر زلزله و دیگر حوادث خارجی دارند به علاوه عایق بهتری برای صدا ، رطوبت و حرارت به داخل سوله هستند. در ضمن اجرای این نوع پوشش سقف برای سوله سریع تر از انواع دیگر انجام می شود و این سرعت موجب کمتر شدن زمان اجرا و در نتیجه هزینه می شود. از ساندویچ پانل در پوشش سقف سوله های ورزشی ، سوله های صنعتی ، آشیانه ی هواپیما ها و ده ها نوع سوله ی دیگر استفاده می شود.
دیوار چینی سوله
دیوار ها نقش بسیار مهمی در در مقاومت و عمر سوله دارند چون محار تمام فشار هایی که از خارج به سوله وارد می شود مثل باد ها بر عهده ی دیوار هاست. ناظران سازه با رعایت اصول و استاندارد های دیوار کشی اقدام به ارائه این خدمت می کند تا بهترین و مقاوم ترین سوله در برابر زلزله ساخته شود و در عین حال از وزن کمتری تا حد ممکن برخوردار باشد. با ما در خدمات ساخت سوله همراه باشید.
کف سازی سوله
آخرین مرحله ساخت سوله کف سازی است. در گذشته این کار زیاد جدی گرفته نمی شد و تنها با بررسی مقاومت و استحکام کف اقدام به کف سازی سوله می کردند ولی این اقدامات امروزه با وجود ماشین ها و ابزار آلات سنگین مدرن پاسخگو نیست گروه ناظران سازه با رعایت تمام اصول و استاندارد های روز مثل بررسی جزئیات درز ها ، حساسیت ترازی و مقاومت کف در برابر اسطکاک اقدام به کف سازی سوله ها می کند.
ساخت سوله پی تا کلید
هزینه سوله بر اساس وزن سازه ساخته شده بر حسب کیلوگرم محاسبه می شود. وزن سوله ها بر اساس دهانه، ارتفاع کنار سوله، تناژ جرثقیل سقفی (در صورت وجود) ، محل احداث سوله از لحاظ آب و هوایی ( مقدار برف و شدت باد) و عوامل دیگر متفاوت هستند.
عامل مهم دیگر در هزینه ساخت سوله ، تخصص و تجربه محاسبه کننده در طراحی و تهیه نقشه است که گاها تا بیشتر از 100% در وزن سوله تاثیر گذار می شود. این موضوع بدین معنی است که زمانی با یک سوله با ابعاد مشخص با دو نقشه متفاوت از لحاظ وزنی تا بیشتر از 2 برابر با هم اختلاف وزن ( و لذا اختلاف هزینه ) دارند و به عبارت دیگر در صورت طراحی بهینه با هزینه ساخت یک سوله می توان 2 سوله ساخت.
هزینه ساخت فونداسیون سوله بر اساس تناژ میلگرد و حجم بتن محاسبه می شود که دوباره ارتباط مستقیم با نقشه طراحی شده پیدا می کند و گاها تا بیشتر از 3 برابر در نقشه های مختلف متفاوت است.
هزینه اجرای پوشش سقف بر اساس نوع پوشش و کیفیت مصالح آن بر حسب متر مربع زیر بنا متفاوت است.
معمولا جهت پوشش سقف از یک لایه ورق گالوانیزه ، یک لایه پشم شیشه و یک لایه توری مرغی و یا مصالح مشابه استفاده می شود که بسته به کیفیت مصالح مصرفی هزینه آن متغیر است.
جهت پوشش پیرامون سوله از یک یا چند مورد از مصالح زیر استفاده می شود:
دیوار آجری دو طرف نما ، دیوار بلوکی ، ورق رنگی ، ساندویچ پانل و مصالح دیگر که هزینه هر کدام بر اساس سطح دیوار چینی محاسبه می شود.
معمولا جهت کفسازی از بتن استفاده می شود که بسته به ضخامت و مقاومت آن هزینه بدست می آید. جهت اطلاعات بیشتر در مورد کاهش هزینه ساخت با ما تماس بگیرید.
کارخانه سوله سازی ناظران سازه
شرکت ناظران سازه با تعهد خدمت مهندسان و متخصصان ذیصلاح ونیز بادر اختیار داشتن 3000 متر سوله تولید، تجهیزات و انواع ماشین آلات در زمینه محاسبات و طراحی انواع سازه های فلزی ( با ظرفیت تولید سالانه 3600 تن ) و … باکسها، هاپر وباکس فیدر، محاسبه طراحی ساخت و نصب انواع مختلف سوله همچنین محاسبه طراحی ساخت و نصب انواع مختلف ماشین آلات، جرثقیلهای سقفی، کوره های صنعتی، مخازن، سیلینگ کوره سیمان، کوره گندله، طراحی، ساخت و نصب المانهای درون شهری و نیز در زمینه ساخت و نصب هرگونه سازه فولادی آماده خدمت رسانی به شما کارفرمایان محترم است.
خدمات مرتبط با سوله سازی ناظران سازه
جهت ساخت عرشه فولادی در متراژ های مختلف هم می توانید از خدمات ناظران سازه استفاده کنید.
ساندویچ پانل هم مخش پر طرفداری در فیلد های ساختمانی است که این روز ها برای پوشش سقف سوله و یا مصارف دیگر کاربرد زیادی دارد هم به تازگی به خدمات این شرکت اضافه شده است و یک تیم متخصص بطور جداگانه کار روی این قسمت را به عهده گرفته برای براورد قیمت و سفارش این نوع سازه ها تماس بگیرید تا اطلاعات مورد نیاز را کسب کنید.
صفحات مربوط به عرشه و ساندویچ پانل هم در راستای خدمات اصلی ساخت سوله و اسکلت فلزی می توانید به صفحات مربوطه مراجعه کنید.
قیمت ساخت سوله چقدر است و چطور محاسبه می شود؟
باید در نظر داشت سوله ای که می خواهید آن را بنا کنید در کجا و با چه کاربردی ساخته شود. اینکه سوله صنعتی باشد یا ورزشی یا اینکه سوله چه ارتفاعی داشته باشد، اینکه محل احداث آن کجا باشد و یا اینکه دوطبقه باشد یا یک طبقه روی قیمتش تاثیر می گذارد.
همچنین مهم است که بدانید قیمت ساخت و راه اندازی سوله به مساخت سوله و متریال مد نظر کارفرما برای ساخت بستگی دارد.
در ساخت و راه اندازی انواع سوله باید ابتدا هزینه ی متریالی که در ساخت و ساز مورد استفاده قرار می گیرد محاسبه نمود.
سپس میزان کارمزد مجری به این مبلغ اضافه می شود. البته شرایط دیگری همچون شرایط جوی، مکان احداث سوله و … نیز بسیار تاثیر گذار است. بهتر است برای برآورد دقیق قیمتهای ساخت و راه اندازی سوله با ناظران سازه تماس بگیرید.
هزینه ساخت سوله در سال قبل و سال جدید
هزینه ساخت سوله در سال قبل و سال جدید چقدر است؟
هزینه ساخت سوله با توجه به نوسانات قیمت متریال ها بسیار سخت محاسبه می شود. ما در سال 96 میتوانسیتیم سوله هایی با مصالح به قیمت هر متر مربع 350 هزار تومان بسازیم. اما با توجه به افزایش قیمت ارز و نوسانات بازار محاسبه هزینه های احداث سوله بسیار سخت قابل انجام است. برای محاسبه دقیق قیمت سوله در سال جدید باید با ما تماس بگیرید تا با توجه به شرایط مد نظر شما قیمت کار داده شود.
سوله ها از نظر کاربرد به چند دسته تقسیم می شوند؟
سوله ها از نظر کاربرد به دسته های زیر تقسیم بندی می شوند. هر کدام از این دسته ها روش و قیمت متفاوتی برای ساخت و راه اندازی دارند.
- سوله صنعتی
- سوله ورزشی
- سوله سنتی
- سوله انبار
- سوله گاوداری
- سوله مرغداری
- سوله تولیدی و کارگاه
- سوله تالار و رستوران
- سوله آشیانه هواپیما
- سوله سرد خانه ای
- سوله بسته بندی
- سوله کارخانه ای
- و…
سوله های سبک چیست؟
سوله های سبک سوله هایی هستند که از نظر وزن اسکلت سازه دارای وزن کمتری هستند اما معمولا این سوله ها برای ساخت دارای اجرت بیشتری نسبت به دیگر سوله ها هستند.
اسکلت سوله با چه اتصالاتی به هم وصل می شود؟
اسکلت سوله ها با اتصالات جوشی و پیچ و مهره ای به هم متصل می شوند. این اتصالات امروزه اکثرا پیچ و مهره ای است و کمتر از حالت جوشی بهره گیری می شود.
ساخت سوله دسته دوم هم انجام می دهید؟
متاسفانه در دستور کار ما استفاده از سوله دست دوم قرار ندارد.
آیا باید برای ساخت سوله باید ابتدا آن را طراحی کرد؟
بله . صد در صد. برای ساخت و راه اندازی انواع سوله ابتدا باید توسط یک کارشناس خبره نظرات کارفرما و اهداف کار بررسی شود و با توجه به آنها طرح نهایی کشیده و به تایید کارفرما برسد.
سپس بعد از طراحی سوله مورد نظر نسبت به ساخت آن اقدام می شود.
چرا ناظران سازه را به عنوان پیمانکار سوله خود انتخاب کنیم؟
ناظران سازه با پشتوانه کاری بسیار بالا و پتانسیل بالا به همراه جمعی از همکاران بزرگترین هلدینگ سازنده سازه های فلزی در کشور را داراست و با همکاری بهترین شرکتهای سازنده ی سوله و سازه های فلزی مربوط به سوله بهترین قیمتها و کیفیت را به کسانی که قصد ساخته سوله را دارند ارائه می دهد. همچنین توانایی بالای این مجموعه برای انجام سوله های بزرگ زبان زد تمام مشتریان است. ما در ساختن انواع سوله ازجمله سوله های صنعتی، سوله های رستوران، تالار و سوله های ورزشی، سوله های مرغداری و گاوداری دارای رزومه قوی هستیم که شما می توانید با خیال راحت در جهت انجام سازه های فلزی از جمله سوله با ما همکاری نمایید. ناظران سازه یکی از قوی ترین پیمانکاران سوله در کشور است که می تواند در هر کجای ایران اسلامی از شمال تا جنوب، از شرق تا غرب کلیه پروژه های مربوط به ساخت سوله های صنعتی و ورزشی را انجام دهد. همچنین اجرای سوله های مدرن، انجام سوله های فوق سبک، اجرای سوله های خرپایی با استفاده از تکنیک های روز سوله سازی در جهان توسط تیم سوله سازی ناظران سازه انجام می شود.